OBS! FESTIVALEN FLYTTAD TILL SOMMAREN 2021!

FSG festival i Närpes 12-14 juni 2020


Som medlem i Nordan är du också medlem i Finlands Svenska Gymnastikförbund. FSG är ett förbund som övervakar den finlandssvenska gymnastikens intressen och ordnar bland annat utbildning och inspirationsdagar åt ledare och medlemmar. Förbundets största evenemang är gymnastikfestivalen. I sommar är det dags igen för festival och då bär det av mot Närpes, den 12-14 juni. 

FSG Festival är en gymnastikfestival som ordnas i regel var fjärde år bland Finlands svenska gymnastik föreningar. Gymnastikfestivalen samlar medlemsföreningarna med ledare, gymnaster och andra intresserade till en gemensam fest för att dela med sig av gymnastikens glädje bl.a. i form av uppvisningar och workshops. Under ett veckoslut samlas gymnaster för att träna och uppträda med gemensamma program. Gymnastikföreningen Nordan kommer att delta i festivalen och vi önskar få många gymnaster med - barn, ungdomar och vuxna. Häng med och dela rörelseglädjen med andra FSG:are. Du kommer inte att ångra dig!

Mer information om FSG festivalen hittar du här: https://fsg.idrott.fi/fsg-festival/

Vid frågor, kontakta Nordans gymp Jannike, på numret 0503522011Under vårterminen sätter vi i Nordan igång med gemensamma träningar inför festivalen. Barn och ungdomar får information skilt om sina program och när de tränas. De program som lämpar sig för vuxna och som vi i Nordan tränar in, är följande:

Motionsprogram: Les Pions

Motionsprogrammet Les Pions, gjort av Lena Lindström, Pia Nilsson och Pia Boström riktar sig till motionärer av olika åldrar, förmåga och kön. Programmet består av tre olika nivåer: lätt, dansant eller power. Målet är att ca 300 gymnaster ska delta, och åtminstone trumpinnarna borde väcka intresse.


Ulrika Jansson kommer att leda träningarna i vår förening, preliminärt söndagar kl. 18.30-19.30 på Chydenius skola. Träningsdatumen är: 2.2, 23.2, 1.3, 22.3, 5.4, 19.4, 26.4. Senare i maj kan kvällen för träningarna ändras. 


Bi Happy

"Barnprogrammet Bi Happy samlar gymnaster från hela Svenskfinland i åldern 5 år och uppåt. Barnen kommer att vara utklädda till bin och tillsammans visa upp en mycket enkel koreografi på gräsplanen i Närpes. Massprogrammet visas söndagen 14 juni 2020. Programmet Bi Happy är enkelt att lära sig och bygger på grundsteg inom barngymnastik, som många gymnaster redan kan. Det ska inte vara svårt att vara med utan enbart roligt för barnen.

 

Mvh, Anna Backlund, koreograf."

 

Barnmassprogramet tränas på Chydenius skola, måndagar 18.15-19.00 av Lotta Åström, 0503522126, kontakta Lotta ifall detta väckte intresse!

Hop on: Dancedancedance

Hop on programmet Dancedancedance riktar sig till alla som älskar att röra på sig och som är över 12 år. Programmet består av 3 delar, varav del 1 och 2 riktar sig till de som hoppar med i ett tidigare skede, medan del 3 riktar sig till de som i sista minuten märker att de vill delta i festivalen. Koreograferna Emma Björklund och Sara Anttila blandar motions- och showdans i en och samma dans.


Träningstiderna för Hop on meddelas senare via Nordans hemsida och sociala medier. Det här är ett perfekt program om du ännu inte kan bestämma dig om du vill delta.


Dans: It's now or never, I will rock forever


Koreografin till dansmassen är gjord av Jasmin
Kuusisaari och Mikaela Kurula.
Temat är rock, men koreograferna varierar musiken för att hålla programmet intressant för både dansare och åskådare. Dansstilen
varierar också. Programmet riktar sig främst till unga
vuxna och den rekommenderade åldersgränsen är 12 år. Någon övre åldersgräns finns inte.

Dansmassen tränas av Lina Storbacka på Chydenius
skola torsdagar kl. 19.00-20.00.


Copyright @ All Rights Reserved Gf Nordan 2019